Skattjakt

Började kvällen med 9st 2,5 mm bambustrumpstickor  från Opal, 7 st 2,5 mm metallstrumpstickor från Addi och 11st (!) 2mm strumpstickor från Pony… jag brukar alltid ha 10st av varje, eftersom jag gillar att sticka mina sockar parallellt och bli klar med hela paret samtidigt.

Det har flera fördelar, det där med att sticka båda sockorna samtidigt. Utöver att slippa SSS ( Second Sock Syndrome – när man känner sig klar efter första sockan och inte kan förmå sig att börja om från början och göra en till) kan man göra mönsterändringar och andra anpassningar likadant på båda utan att behöva anteckna eller memorera till nästa socka. Stickar man lite fel är det identiska fel på båda sockarna och därför ofta omärkligt. De brukar bli lika stora också.

Med samtidigt menar jag att jag stickar upp till 10 cm på varje socka, beroende på vad som känns logiskt i mönstret, och sen växlar jag. Varje moment i strumpans framväxt gör jagalltså två gånger på raken, jag tycker inte att det känns inte tråkigt så. Nya sortes tekniker, hälar eller tår blir mer intressanta och begripliga på det viset. 🙂
Och så är som sagt hela paret klart när man gjort klart tån x2.

Tillbaka till det märkliga antalet stickor i samlingen, en grundlig genomgång av skrymslena i och under alla våra stoppade möbler gav mig:

1 bortglömd liten skolslöjdskudde, långt inne i innanmätet på fåtöljen.
1 stor hårklämma, av modell krokodilkäft/klädnypa.
1 klistermärke
1 näve kaksmulor
1 bambusticka
2 Addistickor, en i soffryggen och en i hängvecket på Reclinern.
1 osäkrad säkerhetsnål
4 Ponystickor tätt intill varandra under samma sittdyna.
1 USB-kabel
0 pengar, inte en enda krona!
5 dammråttor, i osorterade storlekar och färger.

Dammsugaren får vänta tills imorgon, även om jag fortfarande saknar en Addi har jag nu nog med stickor för att påbörja ett nytt projekt…

(Och även om jag kan försvara behovet av två förpackningar av varje sorts strumpstickor kan jag inte motivera tre, jag hade ingen aning om att jag ägde 15st av Ponystickorna. Senil?)

Annonser

5 tankar om “Skattjakt

 1. Sticka är jättekul även om jag inte har sysslat med det själv de senaste åren. Tiden räcker inte till, tyvärr.
  Tack för besöket på min blogg. Ibland så är det slumpen som styr, du hittade min blogg och läste precis vad du behövde. Intressant hur saker sker.

 2. Oooohh! Ett fantastiskt tips. Tack för det. Ska genast prova, för jag har dubbla uppsättningar av favvo-bambu-stickorna – och några till – enbart av den anledning att jag också är svårt senil…hehe!

 3. Jag testar själv olika strumpstickor just nu (längd, material, fabrikat). Tyvärr tycker jag bäst om de dyraste i rosenträ ;-( Inte så bra när man som jag tycker om att sticka på bussen och tappar/glömmer en sticka eller två hela tiden.

  Ponys och Addis är också bra. Snar ska jag testa de laminerade från Knitpro också.

  Har kommit på att 15 cm långa strumpstickor passar mej bäst. 23 cm lång rundsticka fungerade inte alls för mina stora händer…

  Vilka föredrar du?

  • Jag föredrar mina 2,5 mm strumpstickor som är 15cm i metall från Addi, de är lite blankare och mycket mer slitstarka än Pony och har en trevlig spets.
   Tjockare storlekar har jag tänkt prova i trä framöver.
   Rundstickor kan ha olika långa stickändar beroende på märke. KnitPro-kitet ger mig vad jag tycker är onödigt långa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: