Möbius WIP

Längden och kvaliteten på KnitPro-kabeln är fantastisk för detta projekt, men bomullsgarn mot akrylplast kan knarra obehagligt. Tur att jag alltid stickar så löst!

 

I helgen insåg jag vad det var som tog emot i strumpstickningen, det var det där med att följa mönster och göra som någon annan säger hela tiden!
Jag har haft en lång period av att bara sticka efter mitt eget huvud och improvisera eftersom, och trivs visst lite för bra med det. 😀
Därför tog jag en liten paus från strumporna och började på en Möbius-sjal istället. Det roliga med den är att man börjar mitt i bandet och bygger utåt på båda kanterna, så vad än man gör så blir det ändå symmetriskt (så länge man gör hela varv, båda looparna på kablen, av samma maskor/färg)

Garnet hittade jag i min egen stash av en slump i lördags när sambon ville leta igenom mina garner efter material till veckans fototriss , och resultatet ser du i det här inlägget på hans fotoblogg.
Det vita är en bomull-acryl-blandning och det bruna en glansig bambuviscose-akryl, annars håller jag mig ju helst till ull.
De här nystanen vet jag knappt hur de kommit i min ägo, måste ha varit reafynd någon gång! 😀

Supermjuka är de i alla fall, och ser somriga ut, och kan nog vara sköna mot halsen även i julivärmen. Min förhoppning är att den här sjalen ska fungera ihop med en vita t-shirts och linnen utan att se allt för malplacerad ut, och ser fram emot att den dessutom inte kan linda upp sig själv när det blåser.
Jag är ju sån som bär scarf t o m till bikini på stranden…  nacken måste skyddas!

Så här gör man uppläggningen:

Mitt val att inte göra något mer avancerat än hålränder och färgränder är inspirerat av Barbro Wilhelmson, för hennes var den mest tilltalande när jag sökte på Ravelry. Hennes mönster finns att hitta här via Ravelry eller på bloggen Barbro Stickar, det är beskrivningen längst ner på listan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: