FO: Piggelingröna Sunshine Socks.

Jo, förresten… de här blev ju klara för ett tag sedan också:

Sunshine Socks från Sock Innovation av Cookie A

Spetsmönstret var lätt att sticka ur minnet eller, när man fått en början på stickningen, att bygga vidare på ren logik… och när jag kom till tårna brydde jag mig inte om att läsa i mönstret utan stickade lite som jag ville. Cookie och jag har samma smak när det gäller hälar och tår. 😀

Värt att påpeka igen är att denna bok, Sock Innovation, har många tryckfel i äldre upplagor. Interweave Press tillhandahåller rättningar i nedladdningsbara (gratis) PDF:er härifrån. Det gäller även detta mönster där en flätning blivit spegelvänd på en rad i set-up-diagrammet.

När det gäller garnet, Regia Cotton, har jag inte hunnit bilda mig någon annan uppfattning än att det är trevligt att sticka med. Splittar lättare än strumpgarn med mer ull, men mycket mindre än rent bomullsgarn. Spets- och flätmönster framhävs tydligt, och det väger också mycket mindre än bomullsgarn vilket skulle vara trevligt i t ex en kofta tänker jag. Garnet släppte heller ingen färg vid tvätt.
Dock har jag inte hunnit använda strumporna så mycket, det hann bli kallt och jag föredrar just nu mina tjockaste, fetaste, och ulligaste raggsockar.  🙂 Återkommer om slitstyrka och formfasthet senare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: