Vårstrumpor

Färgterapi, ett handarbete i denna färgskala ersätter minst en tulpanbukett så här på vårvintern! 🙂

vårankel

Inspirationen från Stormstrumporna höll i sig och drog mig vidare in bland Nancy Bush’s simple rib-variationer. Dessa skulle bli ett par Lichen Ribbed Socks, också från Knitting Vintage Socks, men jag skulle räkna om det för ett tjockare garn och där gick det lite fel. Den sortens tå Nancy tänkte sluta med fungerade inte på så få maskor, jag stickade dessa på 48m istället för de 60 som behövdes för star toe of three points (som i sin tur var en omräkning av den äkta vintigeversionen på fyra eller fem uddar och som skulle kräva 80 maskor!), och då blev det liksom inte någon design kvar att tala om. Ribbmönstret 3r-1a tycker jag inte gills som sådant.
Jag hade redan hunnit lägga upp för båda strumporna och stickat muddarna när jag kom på det här. Eftersom jag inte gillar att riva upp tog jag istället chansen att testa en helt annan sorts tå, också ny för mig, och använde den dessutom som häl för att skoja till det med det självrandande garnet.
Skaftet kändes också väl tight för att bli de långa gummistövelsockar jag först tänkt, så istället styrde jag om mot ankelsockar till min smalfotade syster.http://www.stickamera.se/monster_sock_isthal.php
Inget blev m a o som ursprungsidén, men jag är mycket nöjd ändå… sen återstår det förstås att se vad min syster tycker!

vårankelhälvårankeltå

Garn: Järbo Mellanraggi, färg 28017
Mönster: Tja, 1×1 resår och sedan 3r 1a, och en istickshäl och tå enligt vad Nancy kallar ”pointy toe” och en stor del av internets stickare ”kallar star toe” = man delar maskorna jämnt över fyra stickor och stickar ihop de två sista på varje sticka vartannat varv, med 8m kvar/sticka varje varv (som jag gjorde), när 8m återstår totalt drar man igenom garnet hårt och fäster.

vårankelsymmetri

Det är sällan jag fotograferar otvättade/osträckta/oblockade alster, men jag måste få med de symetriska ränderna. Jätteskönt att sticka efter Stormstrumporna i förra inlägget. Jag har nog vissa tendenser till tvångstankar om symmetri inser jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: