Första barnstrumporna med häl

Nu får jag minsann höra här hemma vilken skillnad jag gör på folk och folk… mannens strumpor tar jag 4 månader på mig att färdigställa, medans barnets blir klara på 4 dagar! 😀

Ärligt talat var det en befrielse att få göra något litet och självrandigt, och ”normalt” sett hade de väl tagit en dag att sticka. Barnet är 14 månader och jag har fortfarande inte perspektiv på det nya normala… men jag kan nog glömma att jag får sticka eller fotografera utan ”stjälpreda” på flera år.

höst2013

Garnet är Drops Fabel i färgen de så vackert döpt till ”röd-brun”, nr 543, trots att jag ser mest rosa, citrongult, och flera underbara nyanser av rött och orange… och något nästan-svart som inte är heller är brunt.

Mönstret är improviserat med 56 maskor (på 2,5 mm stickor) i skaftet och 50 maskor runt fotled och fot. Häl-lappen gjorde jag ca 4 cm lång. Storleken gissar jag är runt 22 i skostorlek på längden, men lilltrollet har korta och breda fötter svåra att välja skor till, och fortfarande bebisknubbiga ben.

höst2013B

Halkiga nya raggsockar var tydligen lika roliga som nya skor och ungen sladdade glatt runt i vardagsrummet, omöjlig att fotografera förrän hon tillslut landade på rumpan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: